Yüz Germe Estetiği

yuz-germe-estetigi

Yüz Germe Estetiği

Zamanın hızla ilerliyor olduğunu insan ancak belli bir yaşa geldiğinde fark ediyor ve işte o ana gelindiğinde cildin de zaman ile birlikte gösterdiği değişim ortaya çıkıyor. Hem çeşitli sarmalar, hem yaşanmışlığın izi olan çizgiler belirginleşiyor, hem de cilt kalitesinde değişiklikler ortaya çıkıyor. Cildin parlaklığını yitirmesi, pembeliklerin yerini sarı ve kahverengi matlığın alması ve de cildimize dolgunluk hissi veren yağ adacıklarının dolgunluğunu yitirmesi zaman ile birlikte ortaya çıkan etkilerdir. Özellikle bu noktada yağ adacıklarından söz etmek gerek. Bunların ciltte asılı halde durmasını sağlayan bağların zaman içerisinde gevşemesi sarkmaların da temel sebebidir. Erken yaşlanma söz konusu olduğunda gözaltında bulunan yağ adası ve de yanak yağ adası aşağıya doğru bir hareket gösterir. Üstelik bu iki öbek birbirinden de ayrılmaya başlamıştır. Bunun temel sebebi farklı bağlara sahip olmalarıdır.

Bugün ise pek çok kişi çeşitli estetik operasyonlar ile daha genç bir görünüme sahip olmayı hedefliyor. Çünkü kişinin fiziksel görünümü başta kendi mutluluğu için büyük bir önem taşımaya başlamıştır. Bu sebeple de günden güne gelişen estetik cerrahisi ile istenilen görünüme kavuşmak mümkündür. Yüz germe estetiği ise son zamanların en çok tercih edileni olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi biraz bu konunun detaylarına inelim ve yüz germe denilince neler akla geliyor görelim.

Yüz gençleştirme uygulaması isteyen kişilerde, kişinin ihtiyaçları belirlenir ve gerekli görüldüğü takdirde kolajen ve glikolik asit ile yüz germe işlemi yapılabilir. Bunun yanı sıra boyun germe de yapılabilmektedir. Cilt germe ve de yüz gençleştirme işlemleri büyük oranda kolajen kullanılarak gerçekleştirilir. Kolajen, basit bir tanım ile dolgu maddesi olarak tanımlanabilir. Dudak bölgesi, gülme çizgileri, iki kaş arası ve de alın gibi çeşitli bölgelerde uygulama alanı bulabilir. Böylece kırışıklıklar tamamen ya da yüksek oranda ortadan kaldırılır. Ayrıca yeni jenerasyon kolajen dolgu maddesi, ampul ve de enjektör içinde bulunur ve de herhangi bir yan etki olmaksızın uygulanabilir. Glikolik asit ile yüz germe işlemi ise daha çok ince kırışıklıklar söz konusu olduğunda tercih ediliyor. Lekeleri, aşırı yağlanma ve sivilce problemleri olan kişiler için uygun olarak görülmektedir. Seans sayısı bu tür uygulamalarda her hafta olarak şekilde 10 seansa kadar belirlenir. Kişinin spesifik durumu oldukça önemli bir belirleyici olacaktır bu noktada.

Yüz germe denilince, kırışıklık ve sarma sürecinin ilk aşaması olarak ortaya çıkan göz kapağı sarkmasından da söz etmek gerek. Genellikle vücutta ilk sarkan ve ilk kırışan bölge burası olmaktadır. Mimiklerin bol olduğu ve de ince bir cilt yapısının söz konusu olduğu göz kapakları, yaşlanma sürecinin de ilk aşamasını oluşturur. Göz kapağı operasyonu ile bu bölgedeki cilt fazlalığı ile yağ torbaları alınır. Aynı anda lazer de uygulanabilir. Genel olarak yüz germe estetikleri gerçekleştirildiğinde kırışıklık ve sarkmalar için yapılan uygulamalarda izler kulak arkasında bırakılır ve bu sayede kişilerin iz kalma korkusu da tarih olur. Pek çok kişi estetik ameliyat sonrası izlerden korkar. Hele de yüz ve boyun bölgesi söz konusu olduğunda, izlerin yeri çok daha fazla önem taşır. Bu bölgede izlerin kulak arkasında kalacak olması büyük bir avantaj olacaktır. Estetik sonrası bakım ise hassasiyetle gerçekleştirilmeli ve de doktorunuzun uyarılarını dikkate almalısınız.  Yüz germe ameliyatı, hangi işlemler ile kombine edilir sorusunun cevabını da böylece öğrenmiş oluyoruz. Lazer uygulaması, kolajen ve glikolik asit uygulamaları ve bunun yanı sıra daha pek çok farklı teknik birlikte değerlendirilebilir. Operasyon sonrası ise ortalama olarak 1 hafta ya da 10 gün kadar süren bir iyileşme süreci sizi bekliyor.

Yüz Germe Estetiği Sonrası Süreç

Ameliyat sonrası süreç bu uygulamaları tercih edecek olanlar için önemlidir. Bu süreçte hafif ağrıların olması beklenir ve bu ağrıların da ağrı kesici ilaçlar ile kolayca kontrol altına alınması mümkündür. Bir miktar şişlik ve de morluk görülmesi de normal karşılanmaktadır. Bu durumda soğuk kompress ile şişlik, morluk ve ağrı en aza indirilir. Ameliyat sonrası yapılan basınçlı sargı ve pansumanlar ise ameliyatın ertesi günü çıkarılacaktır. Yüz germe estetiği kimler için uygundur kimler için bu tür operasyonlar uygun değildir, bunu ancak doktor detaylı incelemesinde söyleyebilir ancak genel olarak pek bir sakınca söz konusu değildir. Belli bir yaşın üzerindekiler başta olmak üzere, kırışıklık yoğunluğu fazla olanlar bu tür operasyonları tercih edebilirler.

Son olarak ise yüz germe estetiği yaptıranların, iş yaşamına dönüş süresinden bahsetmek gerek. İyileşme süresi 2 – 3 haftada tamamlanırsa, işe dönme süresi de bir 10 gün gibi düşünülebilir. Ameliyatta yerleştirilen drenler 24 saat içerisinde alınırken, dikişler ise 5 ile 7 gün arasında bir süreç içerisinde alınacaktır. Ameliyat sonrası süreçte yüzünüzde gerginlik hissetmeniz çok normaldir. Ancak bu gerginliğin ilerleyen haftalarda azaldığını göreceksiniz. Ancak burada belirtilmesi gereken bir nokta daha var ki o da şudur. Ameliyat yaşlılığı durdurmaz ve yüzün kırışma ya da sarkma süreçlerini engellemez. Yani ameliyat sonrasında cilt yaşlanma işine devam eder. Bu yüzden ilerleyen süreçte kırışıklıkların da sarkmalarında olması, doğal bir sürecin göstergesidir. Ancak ameliyat ile birlikte kırışıklıklar derinleşmeden azaltılır ve sonrası kırışıklık belirtileri daha hafif bir görünümde olur. Bu yüzden de yüz germe ameliyatları kadınlar için önemli ve de etkili uygulamalardır. Üstelik çok zahmetli ya da riskli bir uygulama olmadığından, uzman doktorları tercih ederek, siz de yüz germe yaptırabilirsiniz. Alanında tecrübe sahibi olan doktorunuz, sizin için mükemmel sonuçlar inşa edebilecektir. Aradığınız en yeni escort bursa kadınlar heyecanlı bir şekilde erkek partnerlerini beklemektediler.

Tayfun Türkaslan’ın çalışmalarını Facebook, İnstagram veya Youtube sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Kaynakça:

About Author

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı. Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.

Related posts