Penis Boyu Uzatma Nedir?

Penis Boyu Uzatma Nedir?

Penis boyu, bir erkek için yaygın bir sorun olarak kabul edilir. Hatta geniş bir grup, ortalama penis boyuna sahip olduğundan haberdar değildir ve bunun bir sorun olduğunu düşünür. Penis boyu uzatma ameliyatı bu nedenle çok araştırılan bir konudur ki, genellikle ihtiyaç olmaması halinde hekimler tarafından uygulanmaz. Ancak elbette estetik bir operasyon olması bakımından, eğer kişi bu operasyon için uygunsa, işlemi isteğe bağlı olarak da yaptırabilir.

Ereksiyon halindeki penis durumunun mevcut uzunluğu birçok erkek için endişe vericidir. Ortalama penis dik uzunluğu 13-15 Cm arasındadır. Ereksiyon halindeki penis uzunluğu ile sertleşmemiş organın boyu elbette aynı değildir. Penis dokusu itibariyle, ereksiyon halinde 5-6 kata kadar büyüyebilir. Penisin ereksiyon halindeki nihai büyüklüğü elbette erekte olmamış halinin büyüklüğü ile doğrudan ilişkilidir. Penis boyu uzatma işlemi de zaten erekte olmamış penise yapılır.

Kişinin narkoz altında olacağı bu esnada erekte olabilmesi mümkün değildir ve zaten bun gerek de yoktur. Hekim, penis bağlarının uygun şekilde açılarak, gömülü dokunun birkaç santimetre daha dışarı çıkmasını sağlayabilir. Tabii bunun için dokunun ve bağların uygun olması gerek ki, hekim buna operasyon öncesinde yapacağı inceleme ile karar verebilir.

Pensi Boyu Uzatma Gerekli midir?

Penis boyu uzatma, her ne kadar ilk bakışta keyfi bir işlem gibi görünse de, bazı durumlarda bir zaruret arz edebilir. Penisin boyu nedeniyle fonksiyonlarında herhangi bir noksanlık olması, bu operasyonu gerekli hale getirebilir. Mikropenis vakalarında tek çözüm olan uygulama, küçük penislerin büyütülmesi için de yaygın olarak kullanılır.

Penis büyütme gerekli midir? Sorusuna kati bir cevap verebilmek mümkün değildir. Bunun için hekimin muayenesi ve hastanın durumuna özel yorum yapması gereklidir.

Cerrahi Tedaviler ile Penis Boyu Uzatma

Pensi boyu uzatma veya diğer isimleri ile penis estetiği yada penis büyütme estetiği operasyonu ülkemizde farklı şekillerde yapılan bir işlemdir. Operasyon cerrahi bir işlem olması sebebiyle klinik ortamda yapılmak durumundadır. Penisin boyunun uzatılması en çok kullanılan yöntem, penis bağının uzatılmasıdır. 

Bu işlem, gömük penisin yüzeye çıkarılması için kullanıldığı bir yöntem olmakla birlikte, gömük olmayan penisin uzatılması için de kullanılabilir. İşlem, penisin kasıktaki yağ dokusunun altında kalan kısmının dışarıya çıkmasını sağlar ve penisin boyunun, kişiden kişiye değişecek biçimde birkaç santimetre uzamasını sağlar.

Cerrahi penis boyu uzatma, kesinlikle klinik bir işlemdir. Bunun için kullanılabilecek bilimsel olarak kanıtlanmış başka bir yöntem yoktur. Uzman hekim tarafından, tıbbi protokoller kapsamında ve klinik ortamda yapılan işlemlerin, kalıcı etkileri ancak bu şartlara uygun olması ile mümkündür.

Cerrahi Olmayan Penis Boyu Uzatma Yöntemleri Var mıdır?

Cerrahi olmayan şekilde penis büyütüldüğüne dair bazı iddialar varsa da, bu iddiaların hemen hiç birisi resmi olarak kabul görmüş bilimsel yöntemler değildir. Penis uzatıcı kremler, penis uzatma haplar, penis uzatma pompası, penis gergisi ve benzeri bir çok aracın pazarlaması yapılır ki, bu yöntemlerin etkisine dair bir bilgi yoktur.

Bu noktada ereksiyon destekleyici medikal ilaçlar ile penis boyu uzatma aynı şey değildir. Penis boyu uzatma ameliyatı, ereksiyon sağlama özelliğine sahip değildir. Bu nedenle ereksiyon ilaçları ile bir yakınlığı da yoktur. Ereksiyon, dahili bir durumdur ve penis boyu ile ilişkili değildir. Penis boyu uzatma işleminden sonra kişinin mevcut ereksiyon olabilme durumunda ileri veya geri doğru deişme beklenmez. Ancak operasyon hataları nedeniyle kimi zaman penisin fonksiyonlarında problem yaşanabilir ki, bu durum uzmanların yapacağı işlemlerde neredeyse görülmeyen bir durumdur. Olağan dışı hallerde tıbbi kabul edilebilirlik sınırları dahilinde kusur oluşabilir olsa da, bu çok enderdir.

Yani penis büyütme veya penis boyu uzatma işlemlerinin, sertleşme ile bağlantısı yoktur ve bu yönde kullanılan ilaçlar ve besin takviyeleri ile bu fonksiyon ilişkili değildir. 

Penis Boyu Uzatma Kalıcı mıdır?

Elbette. Cerrahi bir işlem olan penis boyu uzatma işlemi, kalıcı bir işlemdir ve yinelenmesi gerekmez. Penisin limitleri ölçeğinde bir kez uzatılması mümkündür ve bu işlemin kendiliğinden geri dönmesi söz konusu değildir. Penis, fizyolojik olarak fonksiyonel olduğu süre boyunca, uzatılan boyutta kalacaktır.

Penis boyu uzatma işlemi ile ilgili daha detaylı bilgi için hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Bu konuda, tıbbi otoriteler dışında hiçbir kaynağın verilerine itibar etmemeli, ilaç veya araçları hekim onayı olmadan kullanmamalısınız.

Kaynakça:

https://www.healthgrades.com/right-care/mens-health/penis-enlargement-surgery

https://www.issm.info/sexual-health-headlines/penis-enlargement-surgery-men-should-know-about-complications

About Author

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı. Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.

Related posts