Penis eğriliğinin tedavisi nedir? 

Penis eğriliğinin tedavisi nedir? 

Standart penisler ereksiyon halindeyken doksan derecelik bir açıyla düzdür. Ancak bazı penislerde penisin aşağı, yukarı, sola veya sağa eğriliği vardır. Çeşitli şekil bozuklukları sonucu ortaya çıkan penis eğriliği her yaşta birçok kişide görülebilen bir rahatsızlıktır. Penis eğriliği doğuştandır Peniste ereksiyon sağlayan ve kan damarlarını içeren iki süngerimsi doku vardır. idrar yolunun bulunduğu süngerimsi doku sayesinde. 

Rahmin süngerimsi yapılarında gelişimsel bozukluk varsa doğumdan itibaren peniste eğrilik görülebilir. Penis eğridir. Ayrıca idrar deliği olması gereken yerde değilse penis eğriliği oluşabilir. Bu durumda insanlarda penis eğriliği olarak da bilinir. Bu kişilerin penisleri ereksiyon sırasında bükülür. Penisteki şekil bozukluğu doğuştan değil, sonradan görülebilmektedir. Peniste şekil bozukluğu yaşlılıkta ortaya çıkarsa Peyronie hastalığına bağlı olarak ortaya çıkabilir. 

Bu sorun 50 yaş üstü erkeklerde bulunur. Ayrıca penis bölgesinde ameliyat olursa şekil bozukluklarının yanı sıra eğrilik veya eğrilik oluşabilir. Ayrıca penis eğriliği tedavisinde son yıllarda ülkemizde kolajen sentez inhibitörleri adı verilen maddelerin enjekte edilmesi veya şok tedavisi yapılarak çözüm olarak araştırılan yöntemler bulunmaktadır. Akut dönemde erken tanı konulursa sorun çok daha kısa sürede çözülebilir. 

Ayrıca dokunduğunuzda acı hissediyorsanız, gereklidir. Kronik dönemlerde ağrılar geçtikten sonra peniste şekil bozukluğu meydana gelir. Bu süreçte ilaç tedavisi başarı getirmez. Bu dönemde en doğru tedavi yöntemi şok tedavisi veya lezyona enjeksiyon olabilir. Kronik dönemden sonra artık ameliyat olmamak başka bir seçenek değildir. Penis eğriliğini düzeltmenin nihai çözümü cerrahidir. Penis eğriliğinin düzeltilmesi mümkün değilse penis protezi seçeneği de düşünülebilir. 

Penis eğriliği tedavisi kimlere yapılır? 

Penis eğriliği olan herkes her yaşta tedavi görebilir. Penis eğriliği sorunu için risk grubuna dahil edilen yaş grubu 4060’dır. Onu bu grupta bulan kişilerde cinsel ilişki sonunda veya cinsel ilişki sırasında yaşadığı travma nedeniyle penis eğriliği vardır. Ek olarak diyabet, bağ dokusu hasarı veya kolajen sorunları olan kişilerde penis eğriliği görülebilir. Prostat ameliyatı geçirmiş hastalar da düşük de olsa penis eğriliği açısından risk grubundadır. doktor tarafından belirtilen olaylar. 

Doktorunuzun tavsiyelerine dikkat ederseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız. Ancak dikkatli olmazsanız enfeksiyon veya ağrı hissedebilirsiniz. Ağrı hissederseniz, iyileşme süreci gecikecektir. Haberlerin verdiği tavsiyelere dikkat etmeli, penis eğriliği ameliyatı sonrası ilk üç gün duş almamaya özen göstermelisiniz.

Penis Eğriliği Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Penis eğriliği sonrası başka bir problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle doktorunuzun size vermiş olduğu olaylara dikkat etmeniz önemlidir. Doktorunuzun tavsiyelerine dikkat ederseniz herhangi bir sonuç alamazsınız Ancak dikkatli olmazsanız enfeksiyon veya ağrı yaşayabilirsiniz, ağrı hissederseniz iyileşme süreci gecikecektir. iç çamaşırı seçimi, oturma veya uyku pozisyonu, seyahat durumu, ovma veya duş deneyimlerinde doktor tavsiyeleri. Penis eğriliği ameliyatından sonraki ilk üç gün duş almamaya dikkat edin. 

Doktorunuz duş almanıza izin verecektir. Duş alırken dikişiniz açıksa, yaranız açılır ve duş alırken enfeksiyon kapabilirsiniz. Penis büküldükten sonra doktorunuz penis bölgesine dikiş atacaktır. İşlem sırasında da kesiler vardır. Enfeksiyondan korunmak için peniste ağrıya neden olacak veya dikişlere zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmalısınız. Bu işlemi ovuşturursanız, penisiniz zarar görebilir. 

Penis eğriliği tedavisi sonrası ağrının olmaması ve dikişlerin zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapmalısınız. Ameliyat bölgesi penisin etrafı olduğu için ameliyat sonrasında da oturmaya özen göstermelisiniz. Eğrilik ameliyatında penis bölgesine baskı ve darbeden kaçınmanız gerekir. Bu süreçte penis bölgesine baskı uygulayan herhangi bir cisim koymamalı ve kaçınmalısınız. 

Yüz üstü uyursanız, penis bölgesinde baskı oluşur ve dikişler açılırken enfeksiyon oluşabilir. Penis eğriliği nedeniyle tedavi gören kişiler de seyahat etme konusunda isteksizdir. Oturma alanının yumuşaklığı önemlidir. Bu durumlar göz önüne alındığında hasta uygun ortamda seyahat edebilir. Ancak doğru ortam sağlanmazsa seyahat büyük bir sorun olabilir. Penis büküldükten sonra hasta temizliğe ve hijyene özellikle dikkat etmelidir, ameliyattan sonra yara açılırsa dikişler zarar görürse enfeksiyon oluşur. Enfeksiyonu önleyin. Doktorunuz enfeksiyondan korunmak için antibiyotik reçete edebilir. Ayrıca operasyon bölgesini temiz tutarak enfeksiyonu önleyebilir ve iyileşme sürecini iyileştirebilirsiniz. Hızlandırmak mümkün.

Kaynakça:
https://drgokhankoc.com/ameliyatlar/ penis-egriligi-ameliyati/

About Author

Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Doçent Doktor Tayfun Türkaslan; İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) başarılı olarak, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1997 yılında İngiltere’de St James Seacroft University Hospital çalıştı. Yaklaşık 6.5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu. Aynı yıl İstanbul Yavuz Selim Hastanesine Plastik Cerrahi Uzmanı olarak atandı. Burada 16 ay çalıştıktan sonra eski adıyla Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi şimdiki adıyla Bezm-i alem Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde 7 yıl çalıştı. 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi temel alanında Üniversite Doçenti unvanını aldı. Buradaki görevinden ayrılıp kendi kurduğu Estetikport Estetik Cerrahi’de profesyonel olarak hastalarına hizmet vermeye başladı.

Related posts